TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERİSTESİ’NDE “BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN DİNİ DURUMLARI” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ

24-05-2024

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERİSTESİ’NDE  “BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN DİNİ DURUMLARI” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİ

23 Mayıs 2024 Çarşamba günü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim ŞERİF, İskeçe Müftüsü Mustafa TRAMPA ve Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat AHMET Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB)  kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları’ konulu Panele konuşmacı olarak katıldılar.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, TÜB Rektörleri, üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, ‘Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları’ başlıklı panelin anlam ve önemine atfen ‘Din’ kavramının tarihçesine değinerek, Osmanlının Balkanlardan çekilmesi sonrası bölgede kalan Türklerin dini durumları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit EREN moderatörlüğünde, Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat AHMET, Gümülcine Müftüsü İbrahim ŞERİF ve İskeçe Müftüsü Mustafa TRAMPA dinleyicilerle Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin dini durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştılar. Panel toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Tekirdağ çalışma ziyareti kapsamında ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni kütüphanesi olan ‘Murat Kamil Tırpancı Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni de gerçekleşti.