MÜFTÜLERİMİZİN EDİRNE ZİYARETİ

13-06-2024

MÜFTÜLERİMİZİN EDİRNE ZİYARETİ

13 Haziran 2024 Perşembe günü, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Müftümüz Mustafa Trampa Anavatanımız Türkiye’nin Edirne şehrini ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında Edirne Valisi Yunus Sezer’in Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu çerçevesinde düzenlediği toplantıya katıldılar. Vali Yunus Sezer’in başkanlığında yapılan bu toplantıda Faziletli Müftülerimizin yanı sıra; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Bulgaristan Baş Müftüsü Dr. Mustafa Aliş Hacı ile birlikte Bölge Müftüleri de katıldı. Ramazan ayında gönül coğrafyamızdaki soydaşlarımız ile büyük Edirne iftarında bir araya geldiklerini aktaran Vali Sezer, gelecek yıllarda da yine aynı şekilde soydaşlarımız ile buluşacaklarını belirtti.

Toplantı öncesinde Müftülerimiz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Bulgaristan Baş Müftüsü Dr. Mustafa Aliş Hacı ve Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu Vali Yunus Sezer’i makamında ziyaret ettiler.