İSKEÇE’DE HATİM COŞKUSU DEVAM EDİYOR

23-06-2024

İSKEÇE’DE HATİM COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Müftülüğümüze bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kurslarımızda devam eden  öğrencilerimiz için düzenlenen hatim merasimleri Kurban Bayramının ardından bütün hızıyla devam ediyor.

Bugün (23 Haziran 2024 Pazar) bölgemizde 4 farklı köyde hatim coşkusu yaşandı. Kozluca, Kireççiler, Gökçeler ve Para Mahallesi köylerinde gerçekleşen hatim merasimlerine bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

22 Haziran Cumartesi günü, yapılacak olan hatim merasimi için kurbanlar kesildi. Kozluca’daki kurban kesim merasimine Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa katıldı. Bu konuda Müftümüz sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Yarın (23 Haziran 2024 Pazar) Kozluca köyümüzde Müftülüğümüze bağlı çalışan Kuran Kursu öğrencilerimizin hatim merasimi gerçekleşecektir. Merasim öncesi bugün kurban kesimi duasına katılım sağlayarak duayı yaptık. Soydaşlarımız ile bayramlaştık. Rabbim evlatlarımıza zihin açıklığı versin, hayatları her daima bereketli olsun inşaallah...”

Kozluca köyümüzde gerçekleşen hatim merasimine Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’yı temsilen Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu katıldı. Merasimin ardından hatim duasını yapan Müftü Yardımcımız öğrencileri yetiştiren Kur’an Kursu Hocamız Muhammet Mahamud’u, öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın selamlarını iletti. Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt da cemaati selamlayarak hatim merasimi dolayısıyla öğrencileri, aileleri ve Muhammet Hocamızı tebrik etti.

Kireççiler’deki Hatim merasimine baştan katılarak cemaati selamlayan Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa daha sonra Gökçeler köyündeki hatim merasimine katılmak üzere Kireççiler’den ayrıldı. Kireççiler’de hatim duasını Müftülüğümüz Din Hizmetleri Daire Başkanı Rıdvan Topçu yaptı. Dua sonrası cemaate seslenen Rıdvan Topçu öğrencileri, aileleri ve hocalarını tebrik ederek Kur’an’ın hayatımızın her alanında bizlere yol gösterici olması gerektiğini vurguladı.

Gökçeler köyündeki hatim merasimine bölge halkı akın etti. Hatim duasını Müftümüz Mustafa Trampa yaptı. Dua sonrası cemaate seslenen Mustafa Trampa bu hafta 4 farklı ve güzide köyümüzde hatim coşkusu yaşandığını belirterek bu merasimlere soydaşlarımız tarafından gösterilen ilgi ve ehemmiyetin önemine değindi. Yıl boyunca öğrenci ve hocaların Kur’an ve ahlâk eğitimi noktasında gösterdikleri çalışmaların sonucunda varılan noktada bu yıl katıldıkları tüm hatim merasimlerinde önemli mesafelerin kat edildiğini gözlemlediklerini belirten Müftümüz, İskeçe Müftülüğü olarak eğitim faaliyetlerine özel önem vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa hatim yapan tüm öğrencileri, aileleri ve hocalarını tebrik etti.

Kireççiler ve Gökçeler köyündeki hatim merasimlerine İskeçe Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço da iştirak etti. Eyalet Meclis Üyesi Fatih İsmailko ise Gökçeler köyündeki hatim merasimine iştirak etti.

Bu gün ayrıca ikindi namazına müteakip Para Mahallesi Kur’an Kursu’nun da hatim merasimi gerçekleşmiştir. Buradaki hatmin duasını Salıncak İmamı Yılmaz Mahmut yaparak öğrencileri ve hocalarını tebrik etmiştir.