HATİM MARATONU BU HAFTA SONU ELMALI İLE DEVAM ETTİ

01-07-2024

HATİM MARATONU BU HAFTA SONU ELMALI İLE DEVAM ETTİ

30 Haziran 2024 Pazar günü   Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Elmalı Kur’an Kursu’nun düzenlediği hatim merasimi yoğun kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

Elmalı Camiinde düzenlenen hatim töreninde, Kur’an Kursu’nda görevli olan hocalarımız; Hüseyin Kahyaoğlu ve Secdat Küçük’ün titizlikle eğittiği ve törene hazırladığı öğrencilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilahilerle sergiledikleri başarılı performans, katılımcılar tarafından büyük beğeniyle ve takdirle karşılandı.

Hatim törenine katılan Müftümüz Mustafa Trampa hatim duasını ve açılış konuşmasını yaptı. Müftümüz Trampa Elmalı köyünü, hocaları ve öğrencileri bu güzel etkinlikten dolayı tebrik ederek, Kur’an-ı Kerim’le hemhal olmanın önemine değindi.

Daha sonra Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği adına Asbaşkan İsmet Tüccar, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt ve İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Burhan Baran birer selamlama konuşması yaparak öğrencileri, hocalarını ve çocuk velilerini tebrik ettiler. Törende selamlama konuşması yapanların yanı sıra, Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Eyalet ve Belediye Meclis Üyeleri, Mustafçova Belediyesi eski Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve civar köylerden gelen kalabalık Müslüman Türk halkı da yer aldı.

Hatim töreninin ardından, öğle namazına müteakip, katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.