ŞAHİN HATMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

09-07-2024

ŞAHİN HATMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

7 Temmuz 2024 Pazar günü   Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Şahin Kur’an Kursu’nun düzenlediği hatim merasimi yoğun kalabalığın katılımıyla coşkuyla gerçekleşti.

Şahin Tekke Camiinde düzenlenen hatim töreninde, Kur’an Kursu’nda görevli olan hocalarımız; Hasan HACIHASANOĞLU, Hamdi BEKİR, İlter MEÇO, Hüseyin VELİBAŞA, Mehmet Emin VELİBAŞA, Eyüp AGUŞ, Nagehan ZÜMRE ve Beyza KOSOĞLU’nun titizlikle eğittiği ve törene hazırladığı öğrencilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilahilerle sergiledikleri başarılı performans, katılımcılar tarafından büyük beğeniyle ve takdirle karşılandı.

Hatim törenine katılan Müftümüz Mustafa Trampa hatim duasını ve açılış konuşmasını yaptı. Müftümüz Trampa Şahin Müslüman Türk halkını, hocaları ve öğrencileri, hazırlayıp katılımcılara sundukları bu güzel etkinlikten dolayı tebrik ederek, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı ve Kur’an-ı Kerim’le hemhal olmanın önemine değindi.

Daha sonra törene katılan İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve İskeçe Türk Birliği Başkanı aynı zamanda İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu birer selamlama konuşması yaparak öğrencileri, hocalarını ve çocuk velilerini tebrik ettiler. Törende selamlama konuşması yapanların yanı sıra, Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Eyalet ve Belediye Meclis Üyeleri, Mustafçova Belediyesi eski Başkanları Cemil Kabza ve Rıdvan Delihüseyin ile civar köylerden gelen kalabalık Müslüman Türk halkı da yer aldı.

Hatim töreninin ardından, öğle namazına müteakip, katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.