DENİZ KIZIMIZ KALABALIK BİR CEMAATLE EBEDİYETE UĞURLANDI

29-07-2024

DENİZ KIZIMIZ KALABALIK BİR CEMAATLE EBEDİYETE UĞURLANDI

İskeçe’nin Kalfalı (Mirodato) plajı yakınlarındaki kavşakta dün (28 Temmuz Pazar) meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden Yalımlı’lı berber Cemali Molla’nın 15 yaşındaki kızı Deniz, bugün kalabalık bir cemaatin katılımıyla Çınar Camii avlusunda kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

Genç Deniz’in Cenaze namazını Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa kıldırdı. Namazın ardından Müftümüz; “yaşanan elim kaza hepimizi derinden üzmüştür. Deniz kızımızın ailesine Rabbim sabırlar versin. Bu vesileyle Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal’ı temsilen cenazeye katılan Muavin Konsolosumuz Subutay Koç da acılı aileye ve tüm İskeçe Müslüman Türklerine başsağlığı dileklerini iletiyorlar. Bugün bu mahşeri kalabalıkla Deniz kızımızın cenazesini kılıyoruz, yarın da yine ikindi namazına müteakip elim kazada vefat eden İrfan abimizin cenazesini kılacağız. Deniz kızımız şimdi cennettedir, anne babasını bekliyor. Peygamberimiz (s.a.s.) de böyle müjde veriyor. Önemli olan böyle musibetler karşısında sabredebilmemizdir. Rabbim kazada vefat edenlere rahmetiyle muamele eylesin, acılı ailelere sabırlar versin. Yaralılara da acil şifalar versin” şeklinde konuştu ve sonunda cemaatten Deniz kızımız için helallik istedi.