DEMİRCİK’TE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

04-08-2024

DEMİRCİK’TE HATİM MERASİMİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

4 Ağustos 2024 Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Demircik Kur’an Kursu’nun gerçekleştiği hatim merasimi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hatim merasimine; Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Subutay Koç, Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği Başkanı ve İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Asbaşkanı Bahri Belço, AP Milletvekili adayları, Belediye ve Eyalet Meclis Üyeleri, Din Görevlilerimiz ve çevre köylerden gelen kalabalık Müslüman Türk Halkı katıldı.

Demircik Kur’an Kursunda görev yapan hocalarımızın yetiştirdiği öğrenciler, başarılı bir performans göstererek okudukları Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilâhilerle katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Hatim merasiminin sonunda Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa dua etti ve ardından kısa bir konuşma yaparak öğrencileri, onları yetiştiren hocalarını ve bu muhteşem merasimin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti. Hassaten böyle muhteşem bir hatim merasiminin gerçekleşmesinde organizasyon heyetinde yer alan Köy Mütevelli Heyetine, Demircik Gençlik Derneği Üyelerine sergiledikleri hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Müftü Efendi ayrıca; hatimde Almanya’dan, İskeçe’den ve değişik yerlerden gelen öğrenciler ile Demircik Kur’an Kursu öğrencileri arasında kısa sürede uyum sağlayarak böyle başarılı bir performans sergilemeleri konusunda çok büyük emek sarf eden Rıdvan Deli, Abdullah Bayraktar ve Nihat Muhtarküçük adlı hocalarımız için memnuniyetini belirtti ve onları tebrik etti. Müftümüzün ardından İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Milletvekillerimiz Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran birer selamlama konuşması yaptılar. En son da Muavin Konsolosumuz Subutay Koç, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosumuz Sayın Aykut Ünal Bey’in hatim merasimini gerçekleştirenlere tebrik mesajını ileterek, bu merasime nazik davetleri için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğlen namazına müteakip misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.