BU YILKİ HATİM MERASİMLERİMİZ MİZANLI HATMİYLE TAMAMLANDI

01-09-2024

BU YILKİ HATİM MERASİMLERİMİZ MİZANLI HATMİYLE TAMAMLANDI

2023 – 2024 eğitim – öğretim yılında Kur’an Kurslarımızın gerçekleştirdiği hatim merasimlerimiz 1 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleşen Mizanlı köyü Kur’an Kursu’nun hatmiyle son buldu.  Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Mizanlı Kur’an Kursu’nun bu gün gerçekleştiği hatim merasimi yoğun bir katılımla coşkuyla ve büyük başarıyla gerçekleşti. Hatim merasimine; Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Milletvekilimiz Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt,  Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Bulustra Belediye Başkanı Danışmanı Birol İncemehmet, Belediye ve Eyalet Meclis Üyeleri, Din Görevlilerimiz ve çevre köylerden gelen kalabalık Müslüman Türk Halkı katıldı.

Mizanlı Kur’an Kursunda görev yapan Remzi Selimkâhya hocamızın yetiştirdiği öğrenciler, başarılı bir performans göstererek okudukları Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilâhilerle katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Hatim merasimi, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun açılış konuşması ve tevbe-i istiğfarla başladı. Birbuçuk saat kadar süren başarılı hatim töreni Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yaptığı hatim duası ile tamamlandı.  Duanın ardından Müftümüz Trampa kısa bir konuşma yaparak öğrencileri, onları yetiştiren hocamız Remzi Selimkâhya’yı, aillerini ve merasimin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik etti ve şükranlarını sundu.

Müftümüzün teşekkür konuşmasının ardından Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Milletvekilimiz Burhan Baran ve Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene birer selamlama konuşması yaptılar.  Son olarak Müftümüz, törene katılamayan diğer Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek ile Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı’nın selamlarını ve başarı dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından öğlen namazına müteakip misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.