KERMESİMİZ BÜYÜK COŞKU VE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

09-09-2024

KERMESİMİZ BÜYÜK COŞKU VE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Faziletli Müftümüz Mustafa TRAMPA’nın öncülüğünde Müftülüğümüz ve İskeçe Din Görevlileri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Hayır Kermesi", 7 – 8 Eylül tarihlerinde yoğun bir katılımla başarılı ve bereketli bir şekilde gerçekleşti.

Kadın erkek bütün din görevlilerimizin büyük özverili çalışmalarıyla Aşağı Mahalle Çınar Camii avlusunda düzenlenen kermesimiz halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Kermesin açılış töreni 7 Eylül Cumartesi günü saat 12:00’de Anavatanımız Türkiye’den Ankara Kocatepe Camii Müezzini Furkan TIRAŞÇI Hocamızın gönülleri coşturan Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın selamlama konuşması takip etti. Müftümüz Trampa Konuşmasına; bu organizasyon kadın erkek bütün din görevlilerimizin uzun zamandan beri büyük bir özveri çalışmaları sonucu hazırlandığını belirterek, kermesin hayırlara vesile olmasını ve bereketli geçmesini diledi, kermese katılanlara teşekkür ett.

Açılışta, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan AHMETOĞLU, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet KURT, Rodop Milletvekili Özgür FERHAT ve İskeçe Milletvekili Hüseyin ZEYBEK birer selamlama konuşması yaparak bu kermesin düzenlenmesine emeği geçenleri tebrik ettiler. Kermese ayrıca şeref misafiri olarak Anavatanımız Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut ÜNAL ve kıymetli eşi İlayda ÜNAL da etkinliğe katıldılar.

Kermeste giyim eşyası, tülbentler, örgü çeşitleri ve çocuklar için oyun yerinin yanı sıra, yiyecek olarak;  lahmacun, çiğ köfte, döner, tantuni, ızgara çeşitleri ve yöresel lezzetler ziyaretçilere sunuldu ve büyük beğeniyle karşılandı.

“Hayır Kermesi”nden Elde edilen gelirler, Müftülüğümüzün yürüttüğü öğrencilere yardım projesinde ve hayır işlerinde kullanılacaktır.

Faziletli Müftümüz Mustafa TRAMPA bu vesileyle başta yoğun ve özverili çalışmalarıyla emek sarf eden din görevlerimize olmak üzere, kermese katılıp destek veren bütün herkese teşekkür etti.