MERHUM MÜFTÜMÜZ MEHMET EMİN AĞA’YA ANMA TÖRENİ

09-09-2024

MERHUM MÜFTÜMÜZ MEHMET EMİN AĞA’YA ANMA TÖRENİ

Müftülüğümüz tarafından 9 Eylül 2024 Pazartesi günü merhum Müftümüz Mehmet Emin Ağa’nın vefatının 18. yıldönümü vesilesiyle anma töreni düzenlendi.

Merhum Müftümüz için İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen anma törenine; Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’nın yanı sıra, Anavatanımız Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal’ı temsilen Muavin Konsolos Adnan Öztürk, Milletvekillerimiz Burhan Baran ile Hüseyin Zeybek, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Mustafçova Belediyesi Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Eyalet ve Belediye Meclis Üyeleri, din görevlilerimiz ve merhum Müftümüz M. Emin Ağa’yi sevenler katıldı.

Tören, Karşı Mahalle İmamı Fatih Kocaahmet’in Kur’an tilaveti ve Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu’nun duası ile başladı. Ardından Müftümüz Trampa’nın selamlama konuşması takip etti. Konuşmasında merhum Müftümüzün Batı Trakya Müslüman Türk davası için yaptıklarını ve özellikle eğitim alanındaki büyük katkılarını dile getirdi. Müftümüzden sonra mikrofona, Mehmet Emin Ağa’yı yakından bilen ve uzun yıllar onun yanında yer alan İskeçe Eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli geldi ve uzun bir konuşma yaparak onun kişiliğini ve mücadelesini anlattı. Daha sonra sırasıyla İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Milletvekillerimiz Burhan Baran ile Hüseyin Zeybek günün anlam ve önemine binaen birer selamlama konuşması yaptılar. Etkinlikte son olarak aile adına Mehmet Emin Ağa’nın oğlu ve aynı zamanda Mustafçova Eski Belediye Başkanı Mustafa Ağa söz alarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program, Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa; “başta bugün 18. ölüm yıl dönümünü andığımız merhum Müftümüz M. Emin Ağa’ya olmak üzere, kısa süre önce andığımız Müftümüz Ahmet Mete’ye, bu kabristanda yatan diğer bütün Müftülerimize, Batı Trakya için mücadele etmiş kadın erkek herkese el-fâtiha” diyerek sona erdi.