BALKAN KOLUNDA CUMA COŞKUSU

13-09-2024

BALKAN KOLUNDA CUMA COŞKUSU

13 Eylül 2024 Cuma günü Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Aykut Ünal ve değerli eşi İlayda Ünal Balkan kolu köylerinden Paşevik, Kozluca ve Elmalı köylerimize bir dizi ziyaretlerde bulundular. Bu ziyaretlerde Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa ve değerli eşi Nadire Ömer – Trampa, Müftülük Personelimizden Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ile Personel Müdürümüz Mustafa Kamu da eşlik etti.

Cuma namazı Paşevik köyünde eda edildi. Namazda Başkonsolosumuz ve Müftümüzle beraber; Milletvekilimiz Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Belediye Meclis üyeleri, Mustafçova eski Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Hoçka, din görevlilerimiz ve kalabalık cemaat de yer aldı.

Cuma namazı öncesi, bir yıl önce vefat eden yıllarca Paşevik köyünde maddi, manevi büyük katkıları olan, öğrenci yetiştiren merhum Sabri Hoca’nın mevlid merasimi icra edildi. Duasını Müftümüz yaptı ve şahsiyeti hakkında kısa bir bilgi verdi. Ardından cemaati selamladı ve yarın akşam icra edilecek olan Mevlid Kandili’ni tebrik etti. Daha sonra sözü alan Başkonsolosumuz, görevi süresince ilk cumasını bugün Paşevik köyünde eda ettiğini, ancak Paşevik hakkında çok güzel haberler aldığını ve bugün de yakından bu manzarayı görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve misafirperverliklerinden dolayı köy halkına şükranlarını sundu, o da yarın akşamki mevlid kandilini tebrik etti.

Cuma namazından sonra, köy imamı Sabri Eminkâhya, başta Başkonsolosumuza ve Müftümüze olmak üzere katılan bütün misafirlere köy halkı adına teşekkür etti.

Camiden ayrıldıktan sonra kütüphaneye geçildi ve mütevelli heyetinin hazırladığı ikramlar sunuldu.

Paşevik’ten ayrıldıktan sonra Kozluca köyüne gidildi. Burada misafirleri köy imamı Muhammed Mahmut ve köy halkı karşıladı. Köyün kahvehanesinde kahveler eşliğinde halkla hoş sohbet edildi. Başkonsolosumuz buradaki halka da kendisine ve eşi İlayda Hanıma gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Sıcak ve samimi sohbetten sonra, Kozluca köyünden ayrılarak Elmalı köyüne hareket edildi.

Elmalı köyünde misafirleri köy imamı Hüseyin Kahyaoğlu, diğer hocalarımız Secdat Küçük ve Abdullah Bayraktar ve kalabalık bir genç topluluğu karşıladı. Vakıf Kahvehanesinde çay eşliğinde gençlerle hoş bir sohbet oldu. Gençlerin dertleri dinlendi ve ardından kütüphane gezilerek camiye geçildi. Eda edilen İkindi namazından sonra bir bayram havasında geçen coşkulu balkan ziyareti sona erdi.