RAMADAN DUBAN EBEDİYETE UĞURLANDI

15-09-2024

RAMADAN DUBAN EBEDİYETE UĞURLANDI

14 Eylül Cumartesi günü emekli öğretmen Ramadan Duban İskeçe’ye bağlı Sünnetçiköy’de ikamet ettiği evde vefat etmesi haberi büyük üzüntüye sebep oldu.

Ramadan Duban, bugün (15 Eylül Pazar)  öğle namazı müteakip sevenlerinin gözyaşları arasında Sünnetçiköy mezarlığında toprağa verildi.

Duban’ın cenazesine katılan soydaşlar kendi evinde oğulları Doğan ve Fatih ile eşi Mümine Duban’a taziyelerini ilettiler.

Sünnetçiköy’deki cenaze törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Eyalet Başkanı Danışmanı ve Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Molla İsa, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Mustafçova eski belediye başkanları Cemil Kabza ve Mücahit Dükkancı, yerel yöneticiler, azınlık dernek yöneticileri, Ramadan Duban’ın akrabaları, dostları ve çok sayıda Müslüman Türk cemaati katıldı.

Öğle namazının kılınmasıyla Ramadan Duban’ın evine geçilerek burada dua edildi ve helallik istendi. Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu yaptığı konuşmada merhumun Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na eğitim ve kültür alanında büyük hizmetleri olan, örnek bir insan olduğunu belirterek, ani vefatının tüm sevenlerini üzdüğünü vurguladı. Hraloğlu, Türkiye’de olduğu için cenazeye katılamayan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın da başsağlığı mesajını iletti.

Duban’ın uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yaptığı İskeçe Türk Birliği’nin başkanı Ozan Ahmetoğlu da Ramadan Duban’ın çok yönlü kişiliğine dikkat çekti. Onun bir eğitimci olmanın yanı sıra aynı zamanda bir çiftçi ve bir mücadele insanı olduğunu söyledi. Ahmetoğlu, “Ramadan abimiz hem kitap yazan, köşe yazısı yazan bir eğitimci bir öğretmen ve bir yazar. Çiftçilik yapan, arıcılık yapan, hayvancılık yapan ve bunu çevresine de öğreten, sürekli yenilik arayışında olan bir çifti. Aynı zamanda da azınlık derneklerinde yöneticilik yapan, gerektiğinde en öne atılan bir mücadele adamıydı. Güler yüzlü, hoş sohbet herkesin takdir ve sevgisini kazanmış bir kişiydi. Kırılsa da kırmayan her zaman pozitif bir karakterdi. Kendisini unutmayacağız. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği adına da Asbaşkan Batuhan Hasan, derneğin Denetim Kurulu başkanlığını yapan öğretmen Ramadan Duban’ın özgeçmişini okudu.

Ramadan Duban’ın cenaze namazını Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu kıldırdı.