İskeçe Müftülüğü Logosu
BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI
İskeçe Müftülüğü

KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ COŞKULU GEÇTİ

01-06-2025

KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ COŞKULU GEÇTİ

 


Bugün (1 Haziran 2025 Pazar)   Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetini sürdüren Ketenlik Kur’an Kursu’nun düzenlediği hatim merasimi yoğun kalabalığın katılımıyla coşkuyla gerçekleşti.  

Ketenlik Yukarı Camii’nde düzenlenen hatim töreninde, Kur’an Kursu’nda görevli olan hocalarımız; Hamza Karadayı, Sezer Güvendar, Rabia Topçu, Ayşe Dükkancı, Levent İmam, Emine Abdullah, İdris Dangala titizlikle eğittiği ve törene hazırladığı öğrencilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilahilerle sergiledikleri başarılı performans, törene katılan herkes tarafından büyük beğeniyle ve takdirle karşılandı. 

Hatim törenine katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa hatim duasını ve selamlama konuşması yaptı. Müftümüz konuşmada; Ketenlik Müslüman Türk halkını, hocaları ve öğrencileri bu güzel etkinlikten dolayı tebrik ederek, birlik beraberliğin önemine değindi. Etkinlikte Faziletli Müftümüzün yanı sıra,  Rodop ve İskeçe Azınlık Milletvekillerimiz; Özgür Ferhat, Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Eyalet ve Belediye meclis üyeleri, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsiller Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkan Yardımcısı İsmet Tüccar, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri, din görevlilerimiz ve kalabalık halk kitlesi yer aldı. Protokol üyeleri birer selamlama konuşması yaparak öğrencileri, hocaları ve Ketenlik Müslüman Türk halkını tebrik ettiler. Filistin – Gazze’deki işlenen zulümlere farkındalık oluşturmak için protokol üyelerine Filistin atkıları verilmesi dikkatlerden kaçmadı.  

Ardından, Gazze’deki zulmü duyurmak amacıyla hazırlanan Gazze Sergisi ziyaretçilere sunuldu. Ketenlik Kur’an Kursu öğrencilerimiz ise, Gazze’deki kardeşleri için kendi emekleriyle hazırladıkları bireysel kumbaralarda biriktirdikleri yardımları, sergi alanında Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa’ya teslim ettiler.

Hatim töreninin ardından, öğle namazına müteakip, katılan binlerce Müslüman Türk halkına etli pilav ve ayran ikram edildi.

Faziletli Müftümüz Mustafa Trampa Ketenlik Hatim Merasimi için sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Bugün Ketenlik köyü Kuran Kursu öğrencilerimizin hatim merasimine katıldık. Çok anlamlı şiirlerin okunduğu ve çocuklarımızın Gazze vurgusu cemaatimizi duygulandırdı. Emeği geçen din eğitimcilerimize, velilerimize ve köy halkına müteşekkiriz.”

Faziletli Müftümüz ayrıca Gazze sergisi ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Ketenlik Kuran Kursu öğrencilerimizin farkındalık oluşturan Gazze sergisi büyük beğeni topladı. Çocuklarımızın kendi kumbaralarını Gazzedeki kardeşleri için bir araya getirerek önemli bir maddi katkıyı bize teslim ettiler. Gazze vurgusu fotoğrafları ve kumbaralarını sergiledikleri sergi ayrı bir duygu yaşattı. Evlatlarımıza teşekkürler. Yolları açık ve bereketli olsun inşaallah.”