KERMES BİR ŞÖLEN HAVASIYLA GERÇEKLEŞTİ

18-07-2011

KERMES BİR ŞÖLEN HAVASIYLA GERÇEKLEŞTİ

16 – 17 Temmuz 2011 tarihlerinde İskeçe Müftülüğü olarak 2’ncisini düzenlediğimiz Kermes etkinliğimiz halkımızın yoğun ilgisiyle büyük bir başarıyla bir şölen havasıyla gerçekleşti. Müftülüğümüze bağlı Müftü Yardımcımız Fatma İmam’ın başkanlığında Bayan Din Görevlilerimizce İskeçe Aşağı Mahallede Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesi Spor Sitesinde fakir öğrenciler yararına düzenlenen Kermese, imamlarımız ve eşleri de büyük destek verdiler.

16 Temmuz Cumartesi saat 10:30’da açılışı yapılan Kermese T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ile muhterem eşi Esin Sarnıç ve Konsolosluk çalışanları, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Batı Trakya Türk Öğrtmenler Birliği Başkan Yardımcısı Nihat Osmanoğlu, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza ile Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Şaban ve diğer yetkililerin yanısıra çok sayıda soydaş katıldı. Ayrıca Türkiye’den gelen misafirlerimiz de etkinliğimize katılarak destek verdiler. Kermese Müslümanların yanı sıra Hristiyan dostlarımızın da katılması memnuniyetle karşılandı.

Faziletli Müftümüz Ahmet Mete Kermesin önemine binaen kısa bir konuşma yaptı ve halkı selâmlayarak katılımlarımdan dolayı kendilerine teşekkür etti. Ardından Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Başkonsolosumuz da birer selâmlama konuşması yaparak bu hayırlı etkinliği düzenleyen müftülüğümüzü başata Müftü Efendi’yi ve tüm çalışanlarını tebrik ettiler.

Kermes, yapılan ilânlar neticesinde halkımızın gönderdiği giyecek, yiyecek ve ev eşyalarından oluşmaktaydı. Ayrıca yiyecekler arasında mangal da büyük ilgi gördü. Müftülük kurumu olarak maddi manevi destek veren herkese teşekkür ederiz.