T.C. Atina Büyükelçisi Kerim URAS’ın ZİYARETİ

14-03-2012

T.C. Atina Büyükelçisi Kerim URAS’ın ZİYARETİ

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras 8 – 10 Mart tarihlerinde Batı Trakya’ya düzenlediği resmi ziyaretin ikinci gününde İskeçe ilinde temaslarda bulundu. Sayın Büyükelçimizin İskeçe ziyaretinde Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Müsteşarı İlhan Şener, T. C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Berin Okur eşlik ettiler.

Sabah ziyaret edilen İskeçe’deki yerel idarecilerden sonra, Sünne Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından İskeçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Büyükelçimiz Sayın Kerim Uras, Müftümüz Sayın Ahmet Mete’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından Müftümüzün Büyükelçimizin onuruna verdiği yemeğe geçildi.

Yemekten sonar İskeçe’nin meydanında hatıra fotoğrafı çekildikten sonra İskeçe Türk Birliği’ne gittiler. Daha sonra Sayın Büyükelçimiz ve beraberindeki seçkin heyet Şahin köyü ile Ketenlik köyünü ziyaret ederek buradaki Müslüman Türk halkıyla kucaklaştılar. Mustafçova Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Cukal’ın Büyükelçimizin onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından İskeçe’deki ziyaret tamamlanmış oldu.