ZÜMBÜL MAHALLE’DE HATİM TÖRENİ

18-04-2012

ZÜMBÜL MAHALLE’DE HATİM TÖRENİ

15 Nisan Pazar günü Zümbül Türk İlkokulu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni düzenlendi. Törene Müftülük çalışanlarının yanı sıra, Milletvekilimiz Çetin Mandacı, Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başakanı Mustafa Cukal ile 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerde değişik partilerden milletvekili adayı olanların yanı sıra kalabalık halk da katıldı.

Törende Müftümüz Ahmet Mete’nin adına katılan Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, hatim duasının ardından kısa bir konuşma yaparak çocukların eğitimlerinin devamını dile getirdi ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kardeşlik’ten, birlik ve beraberlikten bahsetti.

Milletvekilinin de yaptığı kısa konuşmada, artık siyasete veda ettiğini bundan böyle doktorluğa devam edeceğine ama birlik ve beraberlik içinde her zaman mücadelelerde yer alacağını ifade etti. Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun da çocuk eğitimine değinerek hiçbir yerde kullanılmayan pomakça dilinin gençler arasında konuşulmamasını dile getirdi. Mustafçova Belediye Başakanı Mustafa Cukal da halkı selâmlayarak hatim yapan çocukları tebrik etti.

Törenin ardından Zümbül Mahallesi Müslüman Türk halkının hazırladığı pilâv ikramı yapıldı.