MÜFTÜLER "BALKANLARDA OSMANLI VAKIFLARI VE ESERLERİ" ULUSLARARASI SEMPOZYUMU’NA KATILDI

17-05-2012

İskeçe ve Gümülcine Müftüleri Sayın Ahmet Mete ile Sayın İbrahim Şerif, 9 – 11 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Balkanlarda Osmanlı Vakıf Eserleri Sempozyumu’na katıldılar. T. C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından organize edilen sempozyum, 9 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda başladı. Balkanlar’daki Osmanlı vakıfları ve Balkanlar’da Osmanlı vakıf kültür varlıkları gibi konuların ele alındığı sempozyum, Perşembe günü de İstanbul’da devam etti. Sempozyumun üçüncü günü de,11 Mayıs Cuma günü Edirne’de Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen kapanış oturumu ile sona erdi.

Edirne Selimiye Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından Müftülerimiz Batı Trakya’ya döndüler.