Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Ziyareti

24-08-2012

Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Ziyareti

Anavatanımız Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 17-19 Ağustos tarihlerinde yoğun bir program çerçevesinde Batı Trakya’yı ziyaret etti. Sayın Bozdağ’ın 17 Ağustos Cuma günü Gümülcine’de başlayan ziyareti 18 ve 19 Ağustos da İskeçe’de devam etti. Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın İskeçe’deki temaslarında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, IRCICA Genel Direktörü Halit Eren Tükiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, sivil toplum örgütleri ve yoğun bir basın ordusu eşlik etti.

Ramazan Ayının son gününde Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyetin yoğun İskeçe programı Z Palace otelinde sahur yemeği ile başladı. Sabah saatlerinde müftülük ziyareti ile devam etti. Müftülükte başta Müftümüz Ahmet Mete olmak üzere İskeçe Din görevlileri tarafından coşkuyla karşılandı. Müftü Efendi Sayın Bozdağ ve ekibini "Ziyaretinizle bize çifte bayram yaşattınız, hoş geldiniz, Safalar getirdiniz" diyerek çiçekle karşıladı. Daha sonra Müftülükte Müftü Efendi ve İskeçe din görevlileriyle bir müddet görüşme gerçekleşti. Müftü Efendi şeref misafirlerine Müftülük faaliyetleri hakkında kısa bilgi ve bu tür ziyaretlerin bize güç kattığını belirterek şükranlarını belirtti. Sayın Bakanımız da faaliyetleri dikkatle dinledi ve icra edilen bu hizmetler için din görevlilerini tebrik etti. Ayrıca kendisine ve ekibine gösterilen misafirperverlikten dolayı da teşekkür etti. Ziyarette karşılıklı hediyeleşmeler de oldu.

Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyetin Müftülükten sonra İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret ettiler. Başkan Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu yeleri misafir heyeti dış kapıda karşıladılar ve kapının üzerinde sırf “TÜRK” kelimesi yer aldığı için sökülmüş tabelanın yeri gösterildi. Sayın Bozdağ ve beraberindeki heyet İskeçe Türk Birliğinde yoğun bir şekilde karşılandı. Yaptığı konuşmada; “Buraya gelirken yalnız gelmediklerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’de yaşayan 75 milyon Türk milletinin gönül dolusu selamlarını, muhabbetlerini getirdiklerini” ifade etti. Bekir Bozdağ sözlerinin devamında var olan problemlerden bahsetti ve uygulanan çifte standarda değinerek bir insanın Türklüğünü inkâr etmek, ismini inkar etmek gibi olduğunu ve böyle bir uygulamaya anlam veremediğini belirtti. İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Bozdağ ve ekibine ziyarette dolayı teşekkür etti ve İskeçe saat kulesinin yer aldığı bir resim tablosu hediye etti.

İskeçe Türk Birliğinin ziyaretinden sonra Sayın Bozdağ ve ekibi daha sonra Balkan Kolu köylerine hareket etti. İlk durak Dolaphan köyü oldu. Dolaphan’da Belediye Başkanı Mustafa Cukal tarafından karşılandı ve burada bulunan Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet Dolaphan’da öğle namazını kıldıktan sonra sırasıyla; Mustafçova, Gökçepınar, Paşevik, Kozluca, Demircik köylerini ziyaret etti. Her köyde kalabalık bir halkla ve çocukların takdim ettiği çiçeklerle coşkuyla karşılandı. Demircik köyünde ise ikindi namazını kıldıktan sonra, Ramazan ayı boyunca okunan mukabelenin ardından yapılan hatim duasına iştirak etti. Daha sonra Başbakan Yardımcısı ve ekibi Elmalı köyünden de geçerek burada toplanan halka selam vererek Ramazanın son iftarını yapmak üzere Ketenlik köyüne hareket edildi.

Ketenlik’te kalabalık bir halk tarafından coşkuyla karşılanan Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyet, iftar öncesi köy meydanında duygulu anlar yaşandı. Yapılan konuşmaların ardından iftara geçildi. İftardan sonra akşam namazına müteakip, Ketenlik Spor Kulübü, Çocuk Kreşi ve Ketenlik gençliğinin kurduğu kütüphane ziyaret edildi. Bu anlamlı ziyaretin ardından köyden şeref misafirleri köyden ayrıldılar.

Sayın Başbakan Yardımcısı ve ekibi, 19 Ağustos Pazar günü Bayram namazını kılmak üzere Şahin köyüne gittiler. Bayram namazının ardından camii içerisinde halkla bayramlaşan Bozdağ, köy meydanında toplanan kalabalığa hitap etti ve daha sonra onuruna verilen sabah kahvaltısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Bozdağ, Türkiye olarak Batı Trakya Türklerinin yanında olduklarını, Ramazan Bayramı’nda Batı Trakya’da bulunmaktan da büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kahvaltıdan sonra, misafir heyet Türkiye’ye dönmek üzere Şahin köyünden ayrıldılar.