VEFATININ 6’NCI YILINDA MERHUM MÜFTÜMÜZÜ ANDIK

12-09-2012

VEFATININ 6’NCI YILINDA MERHUM MÜFTÜMÜZÜ ANDIK

Batı Trakya Türkleri’nin haklı davasının yılmaz savunucusu İskeçe Müftüsü merhum Mehmet Emin Aga, vefatının 6’ncı yıldönümünde İskeçe Müftülüğü olarak düzenlediğimiz törenlerle anıldı. İlk etkinlik, 9 Eylül Pazar günü Şahin Tekke Camiinde merhum müftümüzün ruhuna okutulan mevlid töreni oldu. 10 Eylül Pazartesi günü de saat 18:30’da İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığında mezarı başında bir anma töreni yapıldı. Törene Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra, T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Osman İlhan Şener, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi İskeçe Temsilcisi Ozan Ahmetoğlu, Sabık Milletevekilleri, merhumun oğulları ve birçok sevenleri katıldı. Ardından Akşam Namazına müteakip İskeçe Çınar Camiinde merhumun ruhuna mevlid-i şerif okutuldu.

9 Eylül 2006’da Hak’kın rahmetine kavuşan Müftümüz Mehmet Emin Aga, son nefesini verdiği ana kadar Batı Trakya davası için mücadele verdi ve bu mücadeleyi bayraklaştıran liderlerden biri oldu.

Merhum Müftümüzü vefatının 6’ncı yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Mekânı Cennet olsun, nurlar içinde yatsın...