KIRKÖY’DE AŞURE ETKİNLİĞİ

05-12-2012

KIRKÖY’DE AŞURE ETKİNLİĞİ

2 Aralık 2012 Pazar günü saat 12:00’de Kırköy Kültür Merkezinde; İskeçe Müftülüğü Bayan Din Görevlileri, İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (İskeçe Şubesi) Kadınlar Kolu ve Kırköy Kültür Merkezi Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen aşure etkinliği coşkulu geçti.

İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet METE’nin günün anlam ve önemini belirten selamlama konuşmasının ardından, Türkiye’den gelen misafir hoca Masun Vanlıoğlu, aşrenin önemi hakkında kısa bir vaaz verdi. Yine Türkiye’den gelen Nizamettin Sakoğlu ile Cuma Ötürk Kur’an-ı Kerim okudular. Etkinliğe Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başakanı Erkan Ruşen ve BAKEŞ Başakanı Cemil Kabza da katılarak birer selamlama konuşması yaptılar. İskeçe Müftülüğü İlahi grubunun icra ettikleri güzel ilâhilerle Kur’an Kursu öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından aşure etlinliği sona erdi, ardından katılanlara aşure tatlısı dağıtıldı.