İSKEÇE MÜFTÜSÜ İSTANBUL’DA DÜZENLENEN “100. YILINDA BALKAN FACİASI” KONULU SEMPOZYUMA KATILDI

09-01-2013

İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete 5 – 6 Ocak 2012 tarihlerinde Türk Ocakları İstanbul Şubesi’nin İstanbul Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlediği "100.Yılında Balkan Faciası" konulu sempozyuma katıldı.

Sempozyuma İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YÂRAN, Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram, Balkan ülkelerinden Faziletli Müftümüzün yanı sıra, Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Partisi Genel Başkanı Erdoğan Saraç, Kosova’dan Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Diaspora Başkanı İbrahim Makolli katıldı. Çok başarılı geçen Sempozyuma ayrıca bir çok bilim adamı yer alarak faydalı sunumlar yaptılar.

Müftümüz Sayın Ahmet Mete de sempozyumda bir konuşma yaparak Batı Trakya’da var olan sorunları dile getirdi. Batı Trakya’da 150 bin Türk’ün yaşadığını ve onların çektiği sıkıntıları ifade eden sayın Mete, "150 bin Müslüman Türk Meriç’in öbür yanında Yunanistan devletinin insafına bırakılmıştır. Lozan Antlaşması varsa da Yunanistan tarafından uygulanmayan bir anlaşmadır” dedi. Batı Trakya’da din özgürlüğünün ihlâl edildiğine de dikkat çeken Müfftümüz, özellikle Müftülük sorununa ve tamir edilemeyen tarihi camilere vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Balkan faciasını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı. Konuşma yapan katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.