İSKEÇE MUHACİR MAHALLE HATİM MERASİMİ

06-05-2014

İSKEÇE MUHACİR MAHALLE HATİM MERASİMİ

4 Mayıs Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren İskeçe Muhacir Mahallesi Kur’an Kursuna devam eden öğrencilerimiz hatim töreni düzeledi.

Büyük bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen hatim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet Mete, Muavin Konsoloslar Sayın Alper Atak ve Murat Ertaş, Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ramadan Nizam, 18 Mayıs’tas yapılacak olan yerel seçimlerde aday olanlar da yer aldı. Müftü Efendi günün anlamın ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü Efendi konuşmasında; meşhur 240 imam yasına değinerek Batı Trakya Müslüman Türk’ü için tehlikesinden bahsetti. Özellikle camilerimizi ve Kur’an Kurslarımızı hedef alan bu yasayla, çocuklarımıza okullarda din dersini Yunanca olarak vermek suretiyle dinimiz İslâm’ı çarpıtarak evlatlarımızı asimile etmeye çalışılıyor. Bu nedenle çocuk velilerinin uyanık olup seçmeli ders olan bu din dersine çocuklarını göndermemeli uyarısında bulundu. Müftü Efendi ayrıca 18 Mayıs’ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek aday olanları tebrik etti ve seçimlerin sükûnet içinde geçip Batı Trakya için hayırlı olmasını diledi. Müftü Efendi’nin konuşmasının ardından, Milletvekilimiz, İskeçe Türk Birliği Başkanı, törene Türkiye’den misafir olarak katılan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Muavin Konsolos Alper Atak birer selamlama konuşması yaptılar. Törenin ardından pilâv ikramı yapıldı.