İSTANBUL’DA SEMPOZYUMA KATILDILAR

30-05-2014

İSTANBUL’DA SEMPOZYUMA KATILDILAR

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet METE ile Gümülcine Müftüsü Sayın İbrahim Şerif, 27 – 28 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin düzenlediği “PAYİTAHT’TA SERHAD, SERHAD’DA PAYİTAHT “ Konulu sempozyuma katıldılar. Bu sempozyum’da, “İlmi etkileşimler / Balkanlarda Yüksek İslâm Öğretimi” konusu ele alındı. İki gün süren sempozyum; Balkanlarda Yüksek İslâm Öğretiminin Müesseleşmesi, Balkanların Geleceği Açısından Dini Aşırı Gruplar ve Etnik Barış gibi konular ayrıntılı olarak ele alındı.

Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de yaptığı konuşmada; Batı Trakya’lı öğrencilerimizin Üniversiteye alınması konusunda kolaylığın sağlanması, Türkiye’de bazı çevreler Patrikhane’nin açılmasını isediğini, ancak o grupların Batı Trakya’da bir İmam-Hatib veya İlâhiyat Fakültesi’nin olmadığını bilmeleri gerektiğini ifade etti.