ILICA YUKARI MAHALLE HATİM MERASİMİ

03-06-2014

ILICA YUKARI MAHALLE HATİM MERASİMİ

1 Haziran Pazar günü Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ilıca Yukarı Mahalle Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri hatim töreni düzenlendi.

31 Mayıs Cumartesi günü kurban kesimi duasına Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin yanı sıra Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve çevre köylerden çok sayıda gelen cemaat katıldı.

Pazar günü, etraf köylerden gelen kalabalık bir cemaatle çok görkemli geçen hatim töreninde; Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin başka etkinlikte olması nedeniyle Müftülük adına Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yer aldı. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslarımız Sayın Alper Atak ve Murat Ertaş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Asbaşkanı ve sabık milletvekilimiz Sayın Ahmet Faikoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Sayın Ramadan Nizam, yeni seçilen Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Cemil Kabza, DEB Partisi yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir cemaat katıldı.

Hatim törenine Türkiye’den katılan kurra hafız Mehmet Akgül hocamızın okuduğu etkileyici Kur’an-ı Kerim’le coşkulu anlar yaşandı.

Ahmet Hraloğlu’nun hatim duasının ardından, Muavin Konsolosumuz Sayın Alper Atak, İskeçe Türk Birliği Başkanı ve Mustafçova Belediye Başkanı birer selâmlama konuşması yaparak tören sona erdi. Öğle namazından sonra halka etli pilav ikram edildi.