29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLÎ DİRENİŞ GÜNÜ

29-01-2015

29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLÎ DİRENİŞ GÜNÜ

29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLÎ DİRENİŞ GÜNÜ  29.01.2015-11:23
29 Ocak 1988, Batı Trakya Türk Azınlığı için Türk kimliğinin ve Yunan vatandaşlığına sahip olmanın bilinciyle demokratik yollarla hareket ederek kendisine yapılan insan ve azınlık hakları ihlalini bütün dünya kamuoyuna haykırdığı gündür.

Batı Trakya Türkleri için tarihte bir dönüm noktası olarak kabul edilen 29 Ocak, kadın ve erkek toplumun her kesimi güç birliği halinde hareket ederek “TÜRK” kimliklerini ve bu kimliğin hiçbir güç tarafından değiştirilemeyeceğini dünyaya haykırdığı gündür. Batı Trakya Türkleri, 29 Ocak 1988 tarihinde yıllarca maruz kaldığı değişik haksızlıklara ve baskı politikalarına hep bir ağızdan hayır dediği ve Yunan yetkililerince inkâr edilen “TÜRK” varlığına sarılarak, sahip olduğu haklarından en ufak bir taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gür sesiyle haykırdığı gündür.

29 Ocak 1988 tarihinde yıllarca Müftülük makamları işgal altında olduğu ve Batı Trakya Türklerinin inanç özgürlüğüne vurulan darbenin devam ettiğinin haykırdığı gündür. Bugün dahi 240 imam yasasının çıkarılmasıyla camilerimizi de kontrol altına almak suretiyle ibadet özgürlüğümüze de darbe vurulmak istenmektedir.

Türk Azınlığın eğitim alanındaki ihtiyaçlarına yıllardır gözünü kapayan yetkililer, azınlık eğitiminin özerk statüsünü her geçen gün delmeye devam ettirdikleri için protesto edildiği gündür. İşte böyle bir günü, Batı Trakya Türk Azınlığı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü kısıtlama ve insan hakları ihlallerine karşı verdiği onurlu mücadelenin milâdı olarak anmaya devam edecektir.

29 Ocak’ın 27. yılında Batı Trakya Türk Azınlığının Türk kimliği hâlâ inkâr edilmekte ve temel hak ve özgürlüklerinin engellenmesi devam etmektedir.

Bu vesileyle Tüm Batı Trakya Müslüman Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş Günü kutlu olsun der, birlik ve beraberliğimizin devamını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederim.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü