KURBAN BAYRAMI MESAJI

24-11-2009

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Değerli Batı Trakyalı Müslüman Türk Kardeşlerim!

Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramını idrak etmiş olmanın sevinci içerisindeyiz. Bizleri bu mübarek günlere kavuşturan Allah’a hamdediyor, O’nun Sevgili Resulüne salat ve selamlarımızı sunuyoruz.

Bayramlar sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin coştuğu, küskünlerin barışıp kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin tebessümle karşılandığı, ikramların yapıldığı mutlu günlerdir.

Aziz Cemaat!

Kurban bayramında Allah’a yakın olmak niyetiyle mukim ve zengin olan her Müslüman kurban kesmelidir. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de: "Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz, fakat, O’na sizin takvanız ulaşır..." buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz ise: "Ademoğlu kurban bayramı gününde Allah için kurban kesmekten daha sevimli bir iş yapmış olmaz" buyurarak bizleri kurban kesmeye teşvik etmiştir.

Kurban bayramının bir özelliği de Hac ibadetinin o günlerde yapılmış olmasıdır. Öyle ki, dünyanın her yerinden farklı ırk ve dillere mensup milyonlarca Müslümanın haccetmek niyetiyle bir araya gelerek oluşturdukları tablo, bayramın değerini ortaya koyan bir başka muhteşem manzaradır.

Bayram günlerini, günahların bağışlanması için bir fırsat olarak değerlendirelim. Büyüklerimizi mümkünse ziyaret ederek, değilse telefonla arayarak onların dualarını alalım. Akraba, komşu ve dost ziyaretlerini gerçekleştirelim. Birlik ve beraberliği sağlamak için aramızdaki küskünleri barıştıralım. Çocuklara göstereceğimiz sevgi ile bayram havasını yaşatalım. Fakir ve yoksullara yardım etmek suretiyle onları sevindirelim. Ahirete irtihal etmiş büyüklerimizi, yakınlarımızı, tanıdıklarımızı ve bütün inananları hayırla yad edelim. Kestiğimiz kurbanların etlerinden fakirlere de vererek onların da bayram sevincini yaşamalarına vesile olalım.

Aziz Soydaşlarım,

Bayram mesajım vesilesiyle sizlere bazı güncel mesellerden de bahsetmek isterim. Müftülüğümüze güvenerek kurbanlarını vekâleten bizlere teslim eden kardeşlerimizin kurbanları gerekli olan kurumlara ve ihtiyaç sahiplerinin eline ulaştırılmış ve bayram günleri içerisinde kurbanın kesildiğine dair haber sizlere ulaşacaktır.

Muhterem Kardeşlerim,

Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının davası Lozan’da belirlenmiş azınlık haklarının kazanılması davasıdır. Biz evlatlarımızın dünya standartlarına uygun ve modern bir eğitim almasını istiyoruz.

Bizler, imamlarımızı kendimiz seçmek suretiyle camilerimize vazife vermek istiyoruz. Özellikle seçilmiş müftülerimizin de müftülüklere tayin edilmesini bekliyoruz.

Bizler vakıf mallarımızı seçtiğimiz kendi insanlarımızın yönetmesini istiyoruz.

Ve yine biz Yunan vatandaşı olarak Müslüman Türk olarak Yunanistan’da yaşamak istiyoruz.

Bu düşüncelerle hepinizin Kurban Bayramını tebrik eder, biz Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu, Türk Dünyası ve tüm İslâm Alemi için hayırlara, bütün insanlık için barış ve huzura vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

İskeçe Müftüsü

Ahmet METE