KARAÇANLAR HATİM MERASİMİ

26-05-2016

KARAÇANLAR HATİM MERASİMİ

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kurslarının hatim merasimleri sezonu sonuna doğru yaklaştı. 22 Mayıs Pazar günü Karaçanlar Kur’an Kursu öğrencilerinin icra ettikleri güzel bir etkinlikle hatim töreni gerçekleşti. Gerçekleşen hatim merasiminde, öğrencilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim, şiirler ve ilâhilerle katılan cemaate coşkulu anlar yaşattılar.

Hatim merasimine Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Sayın Davut Ocak, yerel idareciler ve kalabalık halk kitlesi katılmıştır.

Hatim törenin ardından Müftü Efendi kısa bir konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve Kur’an Kurslarının eğitime sağladıkları hizmeti tekrarladı. Muavin Konsolosumuzun da kısa selâmlama konuşmasının ardından pilâv ikramı yapıldı ve tören sona erdi.

Hatim törenden sonra, yeni kurulan ve merkezi Karaçanlar’da olan İskeçe Din Görevlileri Derneği’nin de açılışı yapıldı.