GÖKÇEPINAR’DA VEFAT EDEN ASKERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

15-07-2016

GÖKÇEPINAR’DA VEFAT EDEN ASKERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Malümunuz olduğu üzere Gökçepınar köyünde bir askerimiz denizde boğulmuş olup cenazesi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü, askeri ve dini törenle kaldırılmıştır. Devletin tayinli müftüsü kendi sözde imamlarıyla cenazeye katılmış ve ailenin acısına saygı göstermeden provakatif teşebbüslerde bulunmuş olup halk arasında rahatsızlık vermiştir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı her zamanki ağırbaşlılığını göstererek buna müsaade etmemiştir.

Ancak insanlara, dinlere, toplumun farklılıklarına saygı göstermeyen bazı ırkçı basın, cenaze merasiminde olup bitenleri tam tersine lanse etmiş ve toplumun arasında sıkıntı çıkarmayı hedeflemiştir. Bu durumları gözönüne alarak şunu ifade etmek isterim:

1- Bayrağa, vatanın birliğine hiçkimse saygısızlık edemez, etmemelidir.
2- Cenaze sahiplerinin hassasiyeti ve acısıyla kimse oynamamalıdır.
3- Toplumu parçalamak isteyenlere kimse aldanmamalı ve provakatif olaylara prim vermemelidir.
4- Irkçı, yalancı ve iftiracı basını savcılığa şikayet ediyoruz. Atina’yı yanıltan ve rahatsız eden bu basına devlet el atmalıdır.
5- Toplum olarak bizler, hirsitiyan komşularımızla yalanlarla aramızı açmak isteyenlere dikkat etmeli ve yanlış haberlere inanmamalıyız.

Ahmet METE
İskeçe Müftüsü