HUTBE-BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

21-07-2016

HUTBE-BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Kıymetli Mü’minler!
Yüce dinimizin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi de mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir.

Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk ve rahmet vardır. Dünya ve ahiret mutluluğu ancak Allah’ın kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. Bu konuda Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyuruyor: “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz…” (1) Yüce Rabbimiz bizlere bu uyarının ardından, birlik ve beraberliğin ihmal edilmemesini ise şu ayetle hatırlatmaktadır: “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.” (2) Bu nedenle, Tek bir Allah’a, aynı Peygambere ve aynı Kur’an’a inanmış olan Müslümanların, “Birlikte rahmet vardır” ilkesiyle hareket etmeleri, asla bölünüp paralanmamaları gerekir. Yüce Allah, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır: “İşte bu, benim dosdoğru yolumdur. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti.” (3)

Muhterem Müminler!
Yüce dinimiz İslam, toplumu oluşturan fertleri, bir bütün olarak ele almış, onların her birini vücudu oluşturan organlara benzetmiştir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmaktadır: “Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte, müminlerin misali, bir bedenin misalidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa, diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler.”(4)

Toplumları ayakta tutan, birlik ve beraberliktir. Bunun zıddı olan tefrika ise, toplumu içten içe yiyerek, temelden çökmelerine neden olur. Bu nedenle toplumu birleştiren, barış ve güven ortamını sağlayan tek yol, milli ve manevi birlik anlayışı içinde yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır.

Aziz Kardeşlerim,
Bir haftadır Anavatanımız Türkiye’de gözünü kan bürümüş hain çete tarafından yapılmak istenen darbe girişimini, Türk Dünyası’nın bir parçası olan Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak bizler de büyük endişe ve öfkeyle izliyoruz. Kendi milletine ve vatanlarına ihanet eden ve Mehmetçik’i lekelemek isteyen bu hain şebekeyi şiddetle lanetliyor, Allah’a havale ediyoruz.

Allah’a hamd olsun ki, o günden bu yana aziz Türk Milletinin ferasetli devlet ricaliyle birlikte; dik ve dirayetli duruşları, kahraman güvenlik güçlerinin büyük gayretleri, cesaretleri sayesinde bu paralel çetenin yapmış olduğu haince kalkışma elbirliğiyle püskürtülmüş ve durdurulmuştur. Bu vesileyle Anavatanımız Türkiye’ye ve tüm Türk Milletine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Allah Anavatanımıza zeval vermesin, bir daha böyle karanlık günleri göstermesin.

FETÖ Silahlı terör örgütü tarafından atılan kurşunlar ve bombalar neticesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz.

Aziz Batı Trakya’lı Soydaşlarım,
Anavatanımızda kazanılan demokrasi zaferinin, birlik ve beraberlikle kazanıldığını hepimiz gördük. İşte biz de Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak haklarımızı elde etmek için böyle bir birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız vardır. Çünkü en büyük silahımız, birlik ve beraberliğimizdir.

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının yıl dönümü olan 24 Temmuz tarihi, aynı zamanda Lozan Antlaşmasının da imzalandığının yıl dönümüdür. Bu vesileyle; DEB Partisi, 24 Temmuz Pazar günü düzenlediği Anma töreninin yanında, haklarımızı elde etmek için de yürüyüş kararı almıştır. Bu nedenle önümüzdeki Pazar günü Gümülcine’deki eski DEB Partisi Merkez Binasının önünden vilayete kadar HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ ve açıklama yapılacaktır. Haklarımızı elde etmek ve daha aydınlık gelecek için hepimiz bu yürüyüşe omuz verelim. Allah haklı mücadelemizi başarılı kılsın. Amin.

--------------------------------------------------------
1-Al-i İmran,103