HUTBE - BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

10-07-2017

HUTBE - BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Kıymetli Müminler!
Yüce Allah, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır: "İşte bu, benim dosdoğru yolumdur. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti." (1-Enam,153)

Toplumları ayakta tutan, birlik ve beraberliktir. Bunun zıddı olan tefrika ise, toplumu içten içe yiyerek, temelden çökmelerine neden olur. Bu nedenle toplumu birleştiren, barış ve güven ortamını sağlayan tek yol, milli ve manevi birlik anlayışı içinde yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır.

Aziz Kardeşlerim,
Tam bir yıl önce, 15 Temmuz akşamı Anavatanımız Türkiye’de gözünü kan bürümüş hain çete tarafından yapılmak istenen darbe girişimini, Türk Dünyası’nın bir parçası olan Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak bizleri de derinden yaralamıştır. Allah’a hamd olsun ki, aziz Türk Milletinin dik ve dirayetli duruşları, devlet ricalinin feraseti ile birlik ve birlik içinde FETÖ denen bu paralel çetenin yapmış olduğu haince kalkışma elbirliğiyle püskürtülmüş ve durdurulmuştur. Allah Anavatanımıza zeval vermesin, bir daha böyle karanlık günleri göstermesin. Bu vesileyle, FETÖ Silahlı terör örgütü tarafından atılan kurşunlar ve bombalar neticesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz.

Türk Milleti olarak 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu, şüphesiz nesiller boyu şükran ve minnetle anılacaktır. Milletin varlığına kast edenler ise elbette hüsrana uğrayacaklardır. Ancak başımızdan geçen bu büyük badireden elbette millet olarak çıkaracağımız büyük dersler vardır. Bu aziz millete bu kötülüğü reva görenleri unutmamalıyız. Bizi Allah’a kulluk yerine kendine kul ve köle olmaya davet edenlere zerre kadar itibar etmemeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi korumalıyız. Birbirimizin varlığını kendi varlığımız, hukukunu kendi hukukumuz saymalıyız. Fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı feraset ve basiretle davranmalıyız. Yarınlarımızın, bugünlerimizden çok daha güzel olacağına dair inancımızı sürdürmeliyiz.

Aziz Batı Trakya’lı Soydaşlarım,
Anavatanımızda kazanılan demokrasi zaferinin, birlik ve beraberlikle kazanıldığını hepimiz gördük. İşte biz de Batı Trakya Müslüman Türk’ü olarak haklarımızı elde etmek için böyle bir birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacımız vardır. Peygamberimiz (s.a.s.)’in şu uyarısını unutmayalım; "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır."

Değerli Kardeşlerim,
Geçen yılki 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi anmak için yarın akşam İskeçe’mizin bütün camilerinde selalar okunacak ve mevlid-i şerif merasimleri düzenlenecektir. Önemle duyurulur.

Hutbemize Rabbimize dua ile bitirelim: Rabbimiz! Bize rahmetinle muamele eyle! Her türlü inkarcı ve münafığa karşı bize yardım et! Bizleri onlar karşısında küçük düşürme! Allah’ım! Bozguncu ve fesatçılara karşı bizi her daim muzaffer eyle! Bizleri her türlü fitne ve fesattan, ikiyüzlülükten, kötü ahlaktan muhafaza eyle.