İSKEÇE SÜNNE CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI

07-12-2009

İSKEÇE SÜNNE CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI

06 Aralık Pazar gecesi saat 11:40 sularında, kimliği belirsiz kişi veya kişiler, İskeçe Sünne Mahallesi Camii’nin camlarını taşlarla kırarak ve camii duvarlarına çirkin sloganlar yazarak bir kez daha bölgemizin huzurunu kaçırmak istediler.

Olay hakkında haber alan Cami imamı Remzi Şaban durumu yetkili mercilere haber verdi. İskeçe polisi derhal camiye gelerek gerekli incelemeleri yaptı. Bu çirkin saldırıda İskeçe Sünne Camii’nin biri kıble tarafında diğeri de caminin giriş kısmında yer alan 2 cam kırıldı. Sabah namazına giden cemaat akşam saldırganlar tarafından camii duvarlarına yazılan sloganların üzeri boyandığı görüldü.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete konu ile ilgili yayınladığı kınama metninde şu hususları dile getirdi:
"06-12-2009 tarihinde saat 11:30 ile 12:00 arası İskeçe Sünne mahallesinin camisine kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiştir.

Bölgemizde yaşayan müslüman ve hristiyanların arasındaki saygıya dayalı barış ve huzuru tehlikeye düşürücü oyunların ve yanlış hesapların düzeltilmasini ve bölgemizdeki insanların sosyal düzenini tehlikeye sokacak politik oyunların durmasını ümit ediyorum.

İskeçe Sünne Mahallesi Camii’ne yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyor ve yetkili merciler tarafından suçluların bulunup en kısa zamanda adalete teslim edilmesini ümit ediyorum."

İskeçe Müftüsü
Ahmet METE