BRATANKOVA VE DEMİRCİK’TE HATİM TÖRENLERİ

18-04-2018

BRATANKOVA VE DEMİRCİK’TE HATİM TÖRENLERİ

Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Demircik ve Bratankova Kur’an Kurslarımızın 15 Nisan 2018 Pazar günü Hatim Merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

14 Nisan Cumartesi günü de Demircik ve Bratankova köylerimizde kurban kesim töreni gerçekleşti. Demircik kurban kesim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet METE, Bratankova’daki kurban kesim törenine ise Müftülüğümüz elemanlarından Vaizimiz Mustafa KAMU katıldı. Edilen dualar, çekilen tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi.

15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen hatim merasimleri; çocukların okudukları şiirler, ilahi ve Kur’an-ı Kerim’le coşkulu bir şekilde halkımızın büyük beğenisini kazandı.

Bratankova Hatim törenine Faziletli Müftümüz Ahmet METE’nin yanı sıra, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat ÖMEROĞLU, Milletvekilimiz Hüseyin ZEYBEK, Mustafçova Belediye Başkan Cemil KABZA, DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet KARA, STK temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katılmıştır.

Demircik Hatim törenine de Müftülüğü temsilen Müftü yardımcımız Ahmet HARLOĞLU’nun yanı sıra, Mustafçova Belediye Başkan Cemil KABZA DEB Partisi Asbaşkanı Ahmet KARA, STK temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katılmıştır.

Coşkuyla gerçekleştirilen her iki hatim töreninin ardından öğle namazına müteakip misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.