İSKEÇE MÜFTÜMÜZE BÜYÜK HAKARET

31-12-2009

İSKEÇE MÜFTÜMÜZE BÜYÜK HAKARET

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Patrik Bartolomeus’un demecine yönelik bir açıklama yaparak demokratik bir hak arayışından söz ederken buna mukabil MAXITIS gazetesi kendilerine gönderilen basın açıklamasına nasıl kin ve nefret dolu bir açıklama yayınlıyor. Doğrusu Azınlığımızın dini liderine karşı böyle bir açıklama milletimizi endişeye sevketmektedir.

Bakın ne diyor Mahitis gazetesi cevabında;

Gazete manşeti: METE SEN AŞAĞILIK MAHLUK (SOLUCAN) SUN

"Yunanistan gibi demokratik bir ülkede herkes fikrini özgürce dile getirebilir. Fakat bunu yaparken dini kurumlara ahlaksızca saldrmak asla. Son zamanlarda İskeçe yalancı müftüsü Ahmet Mete’nin yaptığı gibi. İşte biz bunları doğrudan aşağılık mahluk (solucan) olarak tanımlıyoruz. Bunlar halkı birleştireceğine, bölmek gibi bir meceraya sürüklemek istemektedirler......"

Cevabın sonunda mahitis gazetesi, savcılığı ortodoks klisenin kutsal mekanların muhafazası için göreve davet etmektedir.

Kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.