İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN KÜRESEL SALGIN ÇERÇEVESİNDE ALDIĞI ÖNLEMLER

17-03-2020

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN KÜRESEL SALGIN ÇERÇEVESİNDE ALDIĞI ÖNLEMLER

Sevgili Kardeşlerim,

Bugün dünyanın dört bir köşesine yayılan Koronavirüs salgınıyla insanlık bir imtihandan, belki de bir İlahi terbiyeden geçmektedir. Son durumları basından takip etmektesiniz.

Ülkemiz Yunanistan’da da bu virüsten korunmak için çeşitli önlemler alınmaktadır. Burada önemli olan insanın sağlığıdır. İnsanın can ve nesilinin korunması farzdır. Bu çerçevede bu virüsün yayılmasını önlemek için dünya üzerinde Müslüman Alimler Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer Balkan ülkeleri Müftülerinin aldığı kararlar doğrultusunda biz de İskeçe Müftülüğü olarak tedbir amaçlı bazı tedbirler almıştık ve şimdi de almaktayız. Daha önce;

* Kur’an Kurslarının eğitime ara verilmesi,
* Hatim ve buna benzer halkın toplu olarak katıldığı törenlerinin ertelenmesi.

Bugün de camilerimizle alakalı takip edilecek süreci sizinle paylaşmak isteriz:

1- Camileimiz açık kalacak, 5 vakit ezan okunacaktır.

2- Cemaatle namazların kılnmasına ara verilecektir. Buna göre; 5 vakit namazları cemaatle kılmak, Cuma namazları ve kandillerdeki mevlidler şimdilik 30 Mart’a kadar ertelenmiştir.

3- Cemaatimizden arzu edenler, tek başlarına camiye namaza gidebilir.

Ancak camiye giderken;
a) Evinden seccade almalı,
b) Camideki tesbihleri kullanmamalı,
c) Zaruret olmadıkça cami tuvaletlerini kullanmayıp abdestini evinde almalı,
d) Yaşlı ve kronik hasta olan risk sahibi kişiler evlerinden çıkmayıp namazlarını evlerinde kılmaları, Camiye namaz kılmaya gidenler yanındakilerle en az bir metre mesafede kılmalıdır.

4- Cenaze olduğu taktirde, cenaze namazına yalnız akrabaların katılması daha uygundur. Cenazeye katılan cemaatin birbirleriyle tokalaşmaması ve sarılmaması, yanyana yakın dururlmaması gerekir.

Bilginize önemle sunulur.

Ahmet METE