KÜRESEL SALGIN SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

04-05-2020

KÜRESEL SALGIN SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Sevgili Kardeşlerim,

Koronovirüs sürecinde açıklanan yeni önlemler doğrultusunda, bugünden sonra camilerimiz için alınan tedbirler konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar:

1- Camilerimiz bugünden itibaren namaz vakitleri için tek başına namaz kılmak isteyenler için ezandan sonra yarım saatliğine açık kalacak sonra kapatılacaktır. Cemaaatle namaz kılınmayacaktır.
2- Camilerimizde toplu ibadete (cemaatle namaz kılmaya) 17 Mayıs tarihi itibarı ile başlanacaktır.
3- Cami tuvaletleri ve abdestlikler kapalı kalacaktır. Herkes evinde abdestini alıp camiye gelecektir.
4- Camideki tesbihler, takkeler, ayakkabı çekecekleri ve havlular toplanacaktır.
5- Herkes evinden seccadesini alıp maske ve eldiven takarak camiye gelecektir.
6- 12 yaş altı çocuklar, risk grubuna giren kronik hastalar ve büyük yaştakiler camiye gelmeyip ibadetlerini evlerinde yapmaları gerekecektir.
7- İmamlar ezanlarını okudukları mikrofonlarla başkasına ezan okutmayacaktır.
8- Camiler toplu ibadete açıldıktan sonra, imamlar camideki 10 metre kareye bir kişi mesafe kuralını cemaate sürekli telkin edecektir. Cemaatin de bu kurala uyması gerekmektedir.
9- Her namazdan sonra cami havalandırılacaktır.
10- Cami içinde toplu zikir ve mevlidler bu süreçte yapılmayacaktır.
11- Hatim ve yarışmalar yeni bir talimata kadar ertelenmiştir.
12- Cuma ve Bayram namazları için çalışmalar devam etmekte olup ilerki günlerde bilgi verilecektir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Ahmet METE