BATI TRAKYA TÜRK HEYETİNİN TEMASLARI

10-02-2010

BATI TRAKYA TÜRK HEYETİNİN TEMASLARI

29 Ocak 2010 Cuma sabahı Mehmet Hilmi, Mehmet Emin Aga ve Dr. Sadık Ahmet’e çelenk koyarak başlayan kutlamalar, 29 Ocak Direniş Günü Filia Düğün Salonunda gerçekleşen gece ile Batı Trakya’da son buldu.

30 Ocak 2010 Cumartesi günü de İstanbul’da gerçekleştirilen bir çalışma kurultayında da Batı Trakya sorunları ele alındı ve tartışıldı.

1 Şubat 2010 Pazartesi günü de sırasıyla Sabah gazetesi, TRT, Zaman gazette, İstanbul Müftülüğü’nün ziyareti ardından Tek Rumeli televisyonunda program yapıldı.

2 Şubat 2010 Salı günü de programımıza Anıtkabir’e çelenk koyarak heyet çalışmamıza başladık.

AK parti grup başkanvekili Sayın Suat Kılıç ile yapılan görüşmelerden sonra AK parti grup toplantısına katıldık.

Toplantıdan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Deniz Bölükbaşı ile görüşüldü.

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yapılan ziyaretten sonra CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ziyaret edildi.

3 Şubat 2010 Çarşamba günü görüşmelere AK parti merkezinde milletvekili Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun verdiği kahvaltı ile başnladı.

T.B.M.M. Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin ile olan ziyaretin ardından, Başbakanlığa gerçekleştirilen ziyarette Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la beraber Faruk Çelik ve Kürşat Tüzmen de hazır bulundular.

Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinden sonra Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof.Dr. Ali Bardakoğlu ve yardımcıları ile görüşme yapıldı.

4 Şubat 2010 Perşembe günü Sayın Birol Dok ve Sayın Yusuf Sarınay’la yapılan görüşmelerin ardından Genel Kurmay Başkanlığı’nı da nezaket ziyaretinde bulunuldu.

Temasların sonunda İstanbul’da sergilenmekte olan "İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri" sergisi de ziyaret edildi.

Yapılan tüm ziyaretlerde sorunlar sorulmadıkça dile getirilmemeye çalışıldı. Çünkü azınlıklar sorununu hem vatanımız hem de anavatanımız yetkilileri tarafından bilinen bir konudur. Yapılan temaslarda iki ülke arasındaki dostluk ve yakınlaşma çerçevesinde anavatanımız yetkililerine Batı Trakya meselesini gündemde tuttukları için teşekkür ettik. Aynı teşekkürlerimizi atılan yeni adımlardan dolayı sayın Başbakanımız Yorgo Papandreu’ya da iletmek üzere randevu isteyeceğimizi milletvekillerimize ilettik.

Yapılan temasların faydalı olduğuna inancım tamdır. Batı Trakya Türkleri ve İstanbul Rumları iki devlet arası ilişkilerde köprü vazifesi görmektedir. Bu uğurda yapılan çalışmaları hem takdirle takip ediyor hem iki ülkeye de teşekkür ediyoruz.

Dostluktan hiç kimse kaybetmez...