Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’den gündeme dair önemli açıklama

28-03-2021

Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’den gündeme dair önemli açıklama

Batı Trakya Müslüman Türkleri tarafından bizatihi seçilen Müftümüz Ahmet Mete 27 Mart Cumartesi akşamı twitter hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan’ın 200. bağımsızlık yıldönümü münasebetiyle gündemde olan bazı hususlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Müftümüz Ahmet Mete, "Bugün kimliğimize ve inanç özgürlüğümüze yönelik baskılar tarihi arka planın bir sonucudur" dedi.

Tayinli naib müftü 24 Mart Çarşamba gecesi facebook hesabından yaptığı açıklamayla bütün Batı Trakya Müslüman Türklerinin tepkisini çekmiştir. Tayinli naib müftünün bu konuyla ilgili hakikatlerden bihaber olmasına da vurgu yapan Faziletli Müfümüz Ahmet Mete, bu şahsın açıklamalarının bir hükmü olmadığını belirtti.

Sosyal medyadaki twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Müftümüz Ahmet Mete, "1821 ve sonrasındaki hadiselerde sayısı yüz binlerle ifade edilebilecek Türk Müslüman katledilmiştir. Bu mübarek gecede, yüzyıllarca karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürü içinde bu topraklarda birlikte yaşadıkları insanlar tarafından katledilen tüm Evlâd-ı Fâtihân’ı rahmetle anıyoruz. Onların aziz hatırasına saygısızlık edenleri Allah’a havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında tayinli müftünün konu ile ilgili bilgisizliğine vurgu yapan İskeçe Faziletli Müftümüz Ahmet Mete şu değerlendirmede bulundu:

"Hayasız yaşamıyla ulusal ve yerel basına yansımış, halkın teveccühünü alamamış, tarih ve din bilgisi olmayan bir şahsın bu gerçekleri bilmemesi normaldir. Devletin istediği zaten böyle bir müftüdür. Zira, ülkemizde zihniyet değişmemiş sadece yöntemler bir miktar zamana uymuştur. Dolayısıyla, bugün kimliğimize, inanç özgürlüğümüze yönelik baskılar bu tarihi arka planın bir sonucudur. Azınlığımız adına konuşmaya yetkisi olmayan bu şahsın açıklamalarının da bir hükmü yoktur."