MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

10-09-2021

MERHUM MÜFTÜ MEHMET EMİN AGA İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinin sembol isimlerinden merhum Müftü Mehmet Emin Aga, her yıl olduğu gibi bu sene de, vefatının 15. yıldönümünde, İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığında anıldı.

9 Eylül Perşembe günü Müftülüğümüz tarafından düzenlenen anma merasimine halkımızdan birçok kişi iştirak etti.

İskeçe Müftümüzün açılış konuşması ile başlayan merasim, Kur’ân-ı Kerim tilâveti ve dua ile devam etti. Akabinde, protokol konuşmaları yapıldı.

Müftülüğümüzce merhum Müftü Mehmet Emin Aga’nın İskeçe Aşağımahalle Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos Subutay Koç, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve meclis üyeleri, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesinin Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve azınlık kurum kuruluşları, merhum  Müftümüzün ailesi adına oğlu Mustafa Aga ve birçok kişi katıldı.

Tören sonunda faziletli Müftümüz Mete, törene katılan herkese teşekkür etti.