AÇIKLAMA

01-10-2021

AÇIKLAMA

Aziz Kardeşlerim,

Malumunuz olduğu üzere yaklaşık iki yıldır insanlık ailesi olarak Korona virüs salgını ile mücadele etmekteyiz. Bununla birlikte salgınla mücadelede önemli bir aşama kaydedilmiş, aşılar bulunmuş ve birçok ülkede aşılama çalışması hızla devam etmektedir. Ancak özellikle bölgemizde aşılanmaya yeterli ilgi ve alakanın gösterilmediğini üzülerek belirtmek isterim.

Her şeyden önce kendimizi ve toplum sağlığını korumanın dini ve vicdani bir sorumluluk olduğunu unutmayalım. Tedavi olma imkânı varken aşı olmayarak kendini ve toplum sağlığını tehlikeye atmak, kul hakkı ihlali ve büyük bir vebaldir.

Alanında uzman hekimlerce salgın hastalıklara karşı koruyucu olduğu belirtilen aşıların kullanımı dinimizce de uygundur. Lütfen sağda solda işin ehli olmayan kişilerin uydurma sözlerine inanmayalım. Aşı olmayan kardeşlerimizin en yakın zamanda aşı olması dinimizin de gereğidir. Maalesef son günlerde bölgemizde artan vakalar sebebi ile birçok okulda sınıflar kapatılmış, eğitime ara verilmiştir. Şimdilik kısmi karantina ile gece 01 den sonra sokağa çıkma yasağı uygulaması başlamıştır.

Bu doğrultuda alanında uzman hekimlerin, Müftülüğümüzün ve çalışanlarının uyarılarına rağmen, tedbirlere uyulmaz, aşılamaya karşı duyarsızlığımız devam eder ise, ne yazık ki vakalar artmaya devam edecektir. Böylece sokağa çıkma yasağıyla ve geçen yıl olduğu gibi bizleri yeniden camilerimizden uzaklaştıracak  uygulamalarla karşı karşıya kalacağız.

En yakın zamanda bu musibetten kurtulmak için gerekli duyarlılığı göstermemizin şart olduğunu vurgular, hepinize Yüce Allah’tan sağlıklı ve huzur dolu günler niyaz ederim.

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü