MERHUM MÜFTÜMÜZ MEHMET EMİN AGA ANILDI

17-10-2021

MERHUM MÜFTÜMÜZ MEHMET EMİN AGA ANILDI

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü ile Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği İskeçe Kültür Merkezi’nin açılışının 2. yıl dönümünde Merhum Müftümüz Mehmet Emin AGA’yı anma etkinliği 16 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 19.00’da  BTAYTD İskeçe Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinlik Kurân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarıyla devam eden etkinliğe faziletli İskeçe Müftümüz Ahmet Mete skype üzerinden katılıp konuşma yapıp dua etti. Ardından Müftülüğümüz tarafından hazırlanan Merhum Müftümüz Mehmet Emin Aga belgeseli hakkında Vaiz Mustafa Trampa ön bilgi verdi. Devamında belgesel gösterime sunuldu. Son olarak, etkinliğe ilâhi korosu ile devam edildi ve Merhum Müftü Mehmet Emin AGA’nın anısına hazırlanan fotoğraf sergisi gezilerek program sona erdi.

İskeçe Kültür Merkezindeki etkinliğe ev sahibi BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı’nın yanısıra İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu Neslihan Altay, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, İskeçe Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Bakeş Başkanı Hüseyin Bostancı, GTGB Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Selçuk Fehmi ve bir çok davetli iştirak etti.