İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN İTB’YE DESTEK AÇIKLAMASI

12-02-2022

İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN İTB’YE DESTEK AÇIKLAMASI

İsminde “Türk” ibaresi geçtiği için İskeçe Türk Birliği hakkında Yunanistan mahkemelerince verilen kapatma kararı sonrasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde başlatılan hukuk mücadelesi neticesinde İTB haklı bulunmuştur. Ancak Avrupa Konseyi’nin 14 yıldır İTB’nin resmi statüsünün iade çağrılarını dinlemeyen Yunanistan hükümetleri, konuyu sürekli yokuşa sürerek, sorunun çözümsüzlüğünü, çözüm olarak görmüştür.

Bu tutumu protesto etmek amacıyla 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü İskeçe’de, İTB demokratik bir yürüyüş düzenlemiş ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tüm kurum, kuruluşlarıyla bu yürüyüşe iştirak etmiş, “HAKSIZLIĞA ve ADALETSİZLİĞE ARTIK YETER” diye haykırmıştı.

Yürüyüşün üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, İskeçe Türk Birliği yürüyüşü hakkında soruşturma başlatılması kabul edilebilir bir durum değildir ve büyük bir haksızlıktır.

İskeçe Müftülüğü olarak,  İTB’nin 39 yıllık hukuk mücadelesini desteklemeye var gücümüzle devam edeceğiz.