BALKAN KOLUNDA KADIN OLMAK PROJESİ BAŞLADI

26-02-2022

BALKAN KOLUNDA KADIN OLMAK PROJESİ BAŞLADI

İskeçe Müftülüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği organizasyonu ile gerçekleştirilen Balkan Kolunda Kadın Olmak projesi İskeçe’nin Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köyünde başladı.

Proje kapsamında 1. Hafta konukları Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu ile Müftülüğümüzün Din Görevlisi Emine Hüseyin Palazlı oldu.

DEB Başkanı Çiğdem Asafoğlu “Geçmişten günümüze Batı Trakya kadınının aile ve toplumdaki yeri” konulu bir sunum gerçekleştirirken Emine Palazlı hoca hanım ise “Kadın olgusunun kültürel gelişimi ve İslâm’da kadının yeri ve önemi” konusunu işledi.

Şahin, Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde bayanların yoğun ilgi gösterdiği projede konuşmacıların sunumları bayanlar tarafından dikkatle takip edildi.

İskeçe Müftülüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği organizasyonu ile gerçekleşen proje 23 Şubat Çarşamba günü saat 19:00’da Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde Şahin Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında başladı. Projenin ilk hafta sunumları 26 Şubat Cumartesi günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde devam etti. Gerek Gökçepınar, gerekse Ketenlik Kütüphanesinde bayanların yoğun ilgi gösterdiği proje önümüzdeki hafta farklı konu ve konuklarla devam edecek.