FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ AHMET METE BERAAT ETTİ

29-03-2022

FAZİLETLİ İSKEÇE MÜFTÜMÜZ AHMET METE BERAAT ETTİ

Faziletli İskeçe Müftümüz 2016 yılında yaptığı konuşma nedeniyle aldığı 15 ay hapis cezasından beraat etti. Müftümüz  ilk duruşmada aldığı cezaya itiraz etmişti. İstinaf duruşması Selanik Üç Hakimli Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü ve faziletli İskeçe Müftümüz Ahmet Mete söz konusu suçlamalardan beraat etti. Selanik Üç Hakimli Asliye Ceza Mahkemesi, suçun kanıtlanmadığı hükmüne vararak, Müftümüzün beraatine karar verdi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete duruşmaya katılmadı. Müftümüz Ahmet Mete’yi avukatları temsil etti.

Selanik Tek Hakimli Ceza Mahkemesi, 2016’da Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEB) kongresinde yaptığı konuşmada, dönemin DEB Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a benzettiği için "halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla" yargılanan Müftümüz Mete’yi 3 yıl tecilli olmak üzere 15 ay hapis cezasına mahkum etmişti. Müftümüz mahkemenin kararına itiraz etmiş ve avukatları aracılığıyla karar temyize götürülmüştü.

Faziletli Müftümüzün beraat etmesiyle ilgili avukatı şu açıklamayı yaptı: "Söz konusu suçlamanın kanıtlanmadığı ve yasaların öngördüğü şekilde herhangi bir ayaklanmaya neden olmadığı için mahkemenin kararını yasal olarak doğru buluyoruz."