İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE ATİNA’DA BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ

22-05-2010

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE ATİNA’DA BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete 15 Mayıs Cumartesi 2010 tarihinde Atina’da T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

T. C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde 10 bakan ve 100’e yakın işadamı ile 14 - 15 Mayıs 2010 tarihlerinde Atina’ya gerçekleştirmiş olduğu bu önemli ziyareti esnasında Batı Trakya Türk Toplumundan gelen temsilcileri ile de görüşmesi Batı Trakya Müslüman Türklerinin davasının yanında olduğunu göstermiştir.

Bu görüşmelerde iki ülke arasında yapılan anlaşmaların Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna olumlu yansıyacağını belirtilmiş, Batı Trakya’da çözüm bekleyen sorunlar da dile getirilerek önümüzdeki dönemde iki ülke başbakanı birlikte Batı Trakya’yı ziyaret edeceklerini belirtilmiştir.

Ayrıca bu toplantıda; azınlık davasında iki milletvekilinin seçmenlerinden aldıkları güçle sorunların giderilmesi konusunda çok büyük rol oynaması gerektiğini ve bu yönde bir an önce çalışmaları başlatmaları gerektiğini vurgulanmıştır.