MERHUM MÜFTÜMÜZ AHMET METE BUGÜN EBEDİYETE UĞURLANDI

15-07-2022

MERHUM MÜFTÜMÜZ AHMET METE BUGÜN EBEDİYETE UĞURLANDI

Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin cenaze merasimi ikindi namazına müteakip evinden helallik alınarak başladı. Merhum Müftümüz, imamlar ve din görevlilerden oluşan dava arkadaşlarının ve kendisini seven Batı Trakya halkının omuzlarında İskeçe Müftülüğüne getirildi. İskeçe Müftülüğündeki tören sonrası merhumun naaşı İskeçe Merkez Aşağı Mahalle kabristanına götürüldü. Burada cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını protokol konuşmaları takip etti. Yapılan konuşmalar sonrasında merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin naaşı defnedildi.

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi, Meriç’ten Karasu’ya kadar Batı Trakya’nın her köşesinden gelen binlerce soydaş ebediyete uğurladı.

Batı Trakya’mızı bu acılı gününde, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Anavatan Türkiye’den çok sayıda milletvekili ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı yalnız bırakmadı.

Cenaze merasimine ayrıca Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Türklerinin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Müftülüğümüzün din görevlileri ve Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin yakın çalışma arkadaşları iştirak etti.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘‘Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun yetiştirdiği ender liderlerinden biri olan Faziletli Müftümüz Ahmet Mete’nin vefatı hepimizi derinden üzdü. Tek tesellimiz merhum Müftümüzü son Yolculuğuna uğurlarken, binlerce sevenlerinin cenazesine katılmalarıdır. Başta Anavatanımız Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyetine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş Hocamıza, Anavatandan gelen sivil toplum kuruluşlarına, Makedonya’dan ve Bulgaristan’dan gelen heyetlere, Meriç’ten Karasu’ya kadar Batı Trakya’nın her köşesinden gelen binlerce Müslüman Türk kardeşlerimize cenaze merasimine katılarak yaşadığımız derin acımızı paylaştıkları için şahsım ve Müftülük camiamız adına içten şükranlarımı arz ederim. Allah razı olsun.

Merhum Müftümüzün makamı âli, mekânı cennet olsun.

Başta acılı ailesine ve biz dava arkadaşlarına sabırlar versin.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN...’’ ifadelerine yer verdi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘‘Yüreğiyle, fedakârlığıyla ömrünü Batı Trakya’daki soydaşlarımızın haklı mücadelesine adayan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ebediyete uğurladık.

Yaptığı hizmetler, gösterdiği çaba takdire şayandır.

Mekanı cennet, makamı âlî olsun...’’ ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuyla ilgili, ‘‘İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete hocamızı hüsn-ü şehadetlerimizle ve dualarımızla dar-ı beka’ya uğurladık. Mekanı cennet, makamı âli olsun.’’ ifadelerini kullandı.