PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU MERHUM MÜFTÜMÜZ AHMET METE’NİN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

21-07-2022

PROF. DR. AHMET DAVUTOĞLU MERHUM MÜFTÜMÜZ AHMET METE’NİN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

T.C. eski Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, geçen hafta vefat eden Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin kabrini ziyaret etti.

İskeçe’ye gelen Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, kabristanda Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin ailesinden oğlu Mehmet Mete karşıladı. Karşılamada Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Müftülüğünden din görevlileri hazır bulundu.

Müftü Mete’nin kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu, duayı ise Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu yaptı.

Ailesine ve Batı Trakya Türk Azınlığına baş sağlığı dileklerini ileten Davutoğlu, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soydaşlarının yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, “Kalbimiz her zaman Balkanlar’la birlikte atmaktadır.” diye konuştu.

Davutoğlu mezarlıktan ayrılmadan önce İskeçe eski Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın da kabrini ziyaret ederek dua etti.

Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra taziye dileklerini iletmek üzere Ahmet Mete’nin ailesini ziyaret etti.

Davutoğlu’na İskeçe ziyareti sırasında eşi Sare Davutoğlu ve Gümülcine eski Başkonsoloslarından, Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı emekli Büyükelçi Ümit Yardım, İdari ve Mali İşler Başkanı Feramuz Üstün, Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin eşlik ediyor.

Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Merhum Müftümüz Ahmet Mete’nin ailesini ziyaret ettikten sonra İskeçe Müftülüğüne geçti.

Burada Müftü Yardımcımız Ahmet Hraloğlu ve din görevlileri tarafından karşılanan Davutoğlu, İskeçe Müftülüğü kütüphanesine yazdığı kitapları ve bir Kur’an-ı Kerim hediye etti. Hraloğlu da İskeçe Müftülüğünün hazırladığı ‘‘İskeçe Cami ve Mescitleri’’ kitaplarını Davutoğlu’na sundu.