İSKEÇE MÜFTÜ ADAYLARIMIZ MUSTAFA TRAMPA VE MUSTAFA KAMO ANADOLU AJANSI’NA DEMEÇ VERDİ

08-09-2022

İskeçe Müftü adaylarımız Mustafa Trampa ve Mustafa Kamo, 8 Eylül Perşembe günü Anadolu Ajansı Muhabirine açıklamalarda bulundular.

Müftü adaylarımızdan Mustafa Trampa, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Lozan Antlaşması’na göre Batı Trakya Türk Azınlığının kendi müftüsünü seçme hakkına sahip olduğu ancak bu hakkın gasbedildiğini belirtti.

Yaklaşık bir ay önce parlamentodan geçen yeni müftülük yasasının azınlığın kendi müftüsünü seçme hakkına yönelik taleplerini karşılamadığını dile getiren Müftü adayımız Mustafa Trampa, yasanın garipliklerle dolu olduğunu söyledi.

"Müftü seçimi Yunan devletinin müftülük yasasını tanımadığımızın delili"

Müftü adayımız Mustafa Trampa, "Yeni müftülük yasasının rahmetli müftümüz Ahmet Mete’nin vefatının hemen ardından konuşulmaya başlanması çok garip. Her açıdan çok dikkat çekici. Bunlar azınlığın temel hak ve özgürlüklerine aykırı oldukları için azınlık tarafından kabul görmeyen yasalardır." dedi.

Yeni müftülük yasasını kabul etmediklerini belirten Müftü adayımız Mustafa  Trampa, "Cuma günü yapılacak müftü seçimi Yunan devletinin yeni müftülük yasasını tanımadığımızın bir delilidir." diye konuştu.

Müftü adayımız Mustafa Trampa İskeçe müftülüğünün kadim bir kuruluş olduğuna işaret ederek, müftülüğün azınlığın bütünlüğünü diri tutmak anlamında da etkili olduğunu vurguladı.

Cuma günü yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Müftü adayımız Mustafa Trampa, "İskeçe müftülüğünün varlık anlamını çok iyi bilen halkımız, bu kurumun ayakta kalması için seçimlere gerekli önemi gösterecektir." ifadesini kullandı.

Diğer Müftü adayımız Mustafa Kamo ise müftülüklerin Batı Trakya Türk toplumu üzerinde etkisi olduğunu söyleyerek, "Batı Trakya insanının her sıkıştığı anda ilk başvuracağı kapı müftülük kapısıdır." dedi.

Seçim öncesi diğer Müftü adayımız Mustafa Trampa ile gerçekleştirdikleri çeşitli ziyaretlerde birlik vurgusu yaptıklarını dile getiren Müftü adayımız Mustafa Kamo, Batı Trakya Türk Azınlığın seçimlere yoğun katılım sağlayacağını söyledi.