DIŞİŞLERİ’NDEN İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ SEÇİMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

09-09-2022

DIŞİŞLERİ’NDEN İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ SEÇİMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

T.C. Dışişleri Bakanlığı, "Yoğun katılım sağlandığını gördüğümüz seçimleri kazanan yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyor, Batı Trakya Türk Azınlığının (BTTA) hak ve özgürlüklerinin korunması ve ileri götürülmesine yönelik yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Seçimin, Azınlığın iradesini yansıtacak şekilde düzenlenmesi için tüm baskılara rağmen yoğun gayret gösteren BTTA Danışma Kurulu’nun çabalarını da takdirle karşılandığını belirten Bakanlık, "Bu vesileyle, Yunanistan’ın BTTA’nın Lozan Barış Antlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalarla ve uluslararası insan hakları normlarıyla güvence altına alınan dinî hak ve özgürlüklerine ve bu çerçevede BTTA’nın iradesine saygı göstermesini bekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, BTTA’nın hak ve özgürlüklerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini paylaştı.