İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Yaklaşıyor

09-06-2010

İskeçe’de Hatim Merasimleri Sona Yaklaşıyor

İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kur’an Kursları’nın hatim merasimleri Emine Hatun Kur’an Kursu Hatmi ile devam edildi..

Haftasonu Emine Hatun Kur’an hatmine katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet yaptığı konuşmalarında şunları dile getirdi:

"Bugün bulunduğumuz mekanda icra edilen hatim merasimi mana yönüyle önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Zira Emine Hatun Kur’an Kursu ilk kez böyle bir etkinliğe sahne oluyor. Kendilerini ve ailelerini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Özellikle bu hatmin gerçekleşmesine önemli katkısı olan sayın Ahmet Faikoğlu’na teşekkür etmeliyim.

Değerli dostlar, zaman birlik ve beraberlik zamanı. Bu hassas dönemlerde kendi birliğimizi ne kadar muhafaza edersek o kadar toplum olarak kazançlı çıkarız. Önümüzdeki günlerin daha zor olacağı kesindir. Gelecek olan zor günleri en ciddi bir bütünlük ile atlamamız gerekmektedir.

Unutmayalım ki, çözüm bekleyen sorunlara farklı yaklaşımlarla karşımıza çıkılacaktır. Herşeyi daha dikkatli inceleyip, sağlam araştırma yapıp karar noktasına varmamız gerekecektir. Bütün bunlara karşı dikkatli olamak hepimizin görevidir." dedi.

Pazar günü Emine Hatun Kur’an Kursunda, Kur’an Kursu Öğreticileri İlahiyatçı Hilmi Karahüseyin ve Rahmi Mekere’nin yetiştirdiği 3 öğrenci için hatim merasimi tertip edildi.