SÜNNETÇİKÖY KUR’AN KURSU HATİM MERASİMİ

22-06-2010

SÜNNETÇİKÖY KUR’AN KURSU HATİM MERASİMİ

20 Haziran Pazar günü İskeçe Müftülüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Sünnetçiköy Kur’an Kursunun hatim merasimi gerçekleşti. Hatim törenine; T. C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolosumuz Sayın Özkan Duman, İskeçe Müftüsü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Vali Yardımcısı Türkeş Hacımemiş, Gökçeler Belediye Başkanı Birol İncemehmet, belediye ve il meclis üyeleri, İskeçe Belediyesi Bağımsız Liste Başkanı Hüseyin Bandak, Vaizler Ekibi Başkanı Hamdi Bekir, birçok vaiz, basın mensubu ve kalabalık camaat katıldı.

Sünnetçiköy Kur’an Kursunda öğretmenlik yapan Vaiz Feyzullah Hasankâhya ve köy imamı Rıfat Deli’nin yetiştirdiği öğrenciler çok başarılı bir performans göstererek hatim törenindeki katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Törenin sonunda Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu hatim duasını yaptı ve özlü bir konuşma yaparak şunları dile getirdi:

"Bugün bu güzel ortamda sizinle beraber olmanın onur ve sevincini yaşıyorum. T. C. Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolosumuz Sayın Özkan Bey, Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, Milletvekilimiz, hocalarımız ve siz kıymetli cemaatle çok güzel bir birlik tablosu oluşmaktadır. Fazla söze gerek yok, öğrencilerimiz benim dile getireceğimiz daha güzel ifade ettiler. Kendilerini tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim. Çünkü toplumun geleceği gençliğimizdir. Onları iyi yetiştirdiğimiz taktirde aydınlık yarınlardan bahsetmemiz mümkündür. İşte Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren bu Kur’an Kurslarımızın yavrularımıza dini ve milli hasletleri özümseme yönüyle önemi çok büyüktür. Önemine binaen bizler de İskeçe’mizin her köşesine bu güzide müesseseleri açmaya gayret ediyoruz. Tabiki en büyük destekçimiz çocuklarımızın anne babaları olarak sizlersiniz. Bu nedenle en büyük teşekkür sizlerindir. Yine bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza da şükranlarımı sunarım. Bu güzel etkinliğe Umreye gittiğinden dolayı katılamayan Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin de selâmlarını arz ederim." dedi.

Ardından Muavvin Konsolos Sayın Özkan Bey ve Milletvekili Çetin Mandacı cemaatı selamlayarak öğrenci ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ettiler.

Gümülcine’den katılan eski Vaaz ve İrşad Heyeti Başkanı İsmail Karaali’nin kıldırdığı öğlen namazına mütakip, ikram edilen etli pilâvla hatim merasimi sona erdi.